Adolf Blatt

Church Square upgraded with block pavement

The German community of Neckarwestheim, with more than 3500 inhabitants, is known far beyond its borders. This small town became prominent owing to the local power station, which was taken into service in 1989 as the last German nuclear power plant. Although the community suffers from numerous issues related to the close proximity of the plant, it does profit from the considerable trade taxes it receives from the plant operator, EnBW. This – in addition to a persuasive planning approach – was surely also an important basis leading to approval by the municipal council for upgrading Church...

Related articles:

Issue 2017-09 Einstein-Fugentechnik

Durable pavement with an ancient look

If surface areas are modernized in historic urban districts, planners frequently fall back on solutions made of natural stones as such solutions are often the perfect complement to the buildings....

more
Issue 2015-09 Beton Pfenning

Concrete paving blocks defeat natural stones

Planners frequently make use of natural stones when it comes to pave areas in historic town districts. Natural stones often perfectly complement the historic buildings of the district in their visual...

more
Issue 2016-12 Betonwerk Pfenning

Heavy-duty arch-shaped block pavement for community in wine-growing region

Which material is most appropriate for rehabilitating streets in a small wine-growing community? The local council members of Monsheim, in the southern Rhenish Hesse region, had to find an answer to...

more
Issue 2019-09 H. MEUDT BETONSTEINWERK

Square rehabilitation with “Ideal” pavers

Heckholzhausen, with only 900 inhabitants, is the smallest of four districts in the community of Beselich in Germany. When the community center was rehabilitated, in 2016, the decision was made to...

more
Issue 2016-04 Adolf Blatt

High infiltration performance, permanently ensured

As early as in 2008, a residential quarter extending over an area of about 17 hectares was developed in Zazenhausen, a district of Stuttgart. Designers deliberately chose to complete the entire...

more